کاشت مو

سرتیتر ها

کاشت مو

دکتر حسین احمدی با سابقه درخشان در زمینه کاشت واحدهای فولیکولی که یک روش معتبر برای کاشت مو می باشد. بالاترین اولویت، حفظ سلامتی شما و کاشت مو هایی پر پشت با ظاهر طبیعی می باشد. عمل کاشت دکتر حسین احمدی، یک راه حل دائمی برای باز گرداندن مو های زنده به پوست سر، می باشد. روش های جدید کاشت موی طبیعی سر و کاشت ابرو، این امکان را فراهم می کنند که فرد جای موهای از دست رفته را به وسیله  موهای طبیعی و در حال رشد خود، پر کند. پس از این عمل، مو ها به هیچ مراقبت خاصی نیاز ندارند و مانند موهای طبیعی تنها کافی است آن ها را شسته، حالت دهید و کوتاه کنید. امروزه، عمل کاشت مو در حدی بی نقص انجام می شود که آرایشگر نیز معمولا نمی تواند تشخیص بدهد که پیوندی صورت گرفته است.

روش های کاشت مو چیست ؟

برای کاشت مو دو روش اصلی به نام ای FUT و FIT وجود دارند که در ادامه شرح داده شده اند:

روش FUT

FUT (کاشت واحد های فولیکولی) روشی برای کاشت موی طبیعی سر است که طی آن از اطراف ناحیه ی مقصد مو را بر داشته و پیوند می زنند مثل مناطق جانبی سر که مو های آن در برابر ریزش مقاوم اند. این پیوند به صورت گروه های ۱، ۲، ۳ و ۴ تایی به نام واحد های فولیکولی، انجام می شود. پس از بی حس کردن پوست سر بیمار، پزشک قسمتی از پوست ناحیه ی مبدا را برداشته و به کمک تکنیک های برش میکروسکوپی، آن را به واحد های فولیکولی متعدد تقسیم می کند. در حالی که واحد های فولیکولی در حال آمده شدن برای پیوند هستند، پزشک سوراخ های کوچکی را در پوست سر ایجاد می کند که به آن ها منقطه ی گیرنده می گویند. منطقه ی گیرنده محلی است که واحد های فولیکولی کاشته خواهند شد.

چیدمان و الگوی قرار گرفتن این واحد های فولیکولی، به ویژگی های زیبایی یک عمل پیوند مو، بستگی دارند. این چیدمان باید برای هر مورد، به طور جداگانه طراحی شود بسته به سابقه ی ریزش مو و همچنین احتمال آن در آینده. از آن جایی که کاشت واحد های فولیکولی، از روش رشد مو در طبیعت پیروی می کند، نتایج عمل انجام شده به وسیله ی افراد متخصص، کاملا طبیعی بوده و موهای کاشته شده از موهای اصلی فرد غیر قابل تشخیص خواهند بود.

روش FIT

FIT (استخراج واحد های فولیکولی) روشی برای کاشت موی طبیعی سر به کمک استخراج مو های مبدا از درون واحد های فولیکولی می باشد. در این روش از وسیله ای برای ایجاد یک بریدگی کوچک دایره ای در پوست اطراف فولیکول استفاده می شود که این کار باعث جدا شدن فولیکول از بافت اطراف آن خواهد شد. پس از آن، این واحد را از درون پوست به بیرون می کشند که یک سوراخ کوچک بر جای خواهد گذاشت.

این فرایند تا جایی ادامه پیدا می کند که پزشک، واحد های فولیکولی کافی برای عمل کاشت موی برنامه ریزی شده را، استخراج کرده باشد. این کار ممکن است یک تا چند ساعت زمان ببرد که ممکن است آن را به دو جلسه در دو روز متوالی تقسیم کنند. زخم هایی که در ناحیه ی برداشت مو به جا می مانند حدود ۱ میلی متر قطر داشته و طی ۷ تا ۱۰ روز به کلی بهبود پیدا می کنند. اثر این زخم ها به صورت اسکار های ریز سفید باقی می ماند که مو های اطراف آن را پوشش خواهند داد.

تفاوت اصلی روش های FIT و FUT، در این است که در روش  کاشت مو به روشFIT، پیاز های مو را تک تک از درون پوست سر خارج می کنند در صورتی که در روش قدیمی کاشت واحد های فولیکولی (FUT)، قسمتی از پوست سر را به صورت یک نوار باریک و بلند، جدا کرده و متعاقبا آن را به کمک میکروسکوپ دو چشمی، به قطعه های کوچکی برش می دهند.

قبل از استخراج پیاز های مو، “نواحی گیرنده” کوچکی را به کمک یک ابزار سوزن مانند، در پوست طاس شده ی سر، ایجاد می کنند. پس از آن، واحد های فولیکولی را در این نواحی قرار می دهند تا به شکل فولیکول های سالم و رشد دهنده ی مو، در بیایند. اعمال ایجاد مناطق گیرنده و همچنین کاشتن پیاز های مو در آن ها، در هر دو روش FIT و FUT، از اساس یکسانی برخورداند. تفاوت این دو روش در شکل ظاهری ناحیه ی برداشت مو پس از انجام عمل، و همچنین کیفیت و کمیت پیاز های برداشت شده در هر روش، می باشد.
روش ترکیبی

روش ترکیبی کاشت موی سر طبیعی، کامل ترین روش برای برداشت و کاشت مو می باشد. در روش کاشت موی ترکیبی، تکنیک های FUT و FIT، با هم ادغام شده و ظرف یک تا دو روز انجام می شوند. مو های برداشت شده به کمک روش FUT، در جلو سر کاشته می شوند. پس از آن، مقداری مو به کمک روش FIT و برای کاشته شدن در آینده، برداشته می شوند. کل عمل جراحی، در صورت موفقیت آمیز بودن مراحل، در یک روز کامل یا دو نیم روز، انجام می شوند. روش ترکیبی در بیمارانی با طاسی فراگیر و افرادی که نیاز به برداشت مو در مقیاس وسیع دارند، انجام می شود.

روش ترکیبی شامل جزئیات فنی زیادی می باشد؛ بنابراین می بایست تنها توسط یک متخصص کاشت مو، که در هر دو روش FIT و FUT از تجربه ی بالایی برخوردار است، انجام شود. در روش ترکیبی، فرد می تواند در صورت نیاز، در سال های آتی نیز عمل کاشت مو را چندین بار تکرار کند.

کاشت مو در جای زخم و بخیه

ما در کلینیک سیب سرخ، کاشت مو درون جای زخم را به کمک روش FIT انجام می دهیم. پوشاندن جای زخم به کمک کاشتن مو، یک راه حل ساده است که تنها ۳۰ تا ۶۰ دقیقه زمان نیاز دارد.

موی کاشته شده، به رشد خود در بافت زخم و بخیه ادامه خواهد داد تا جایی که این بافت شروع به ضخیم شدن نکند. بافت ضخیم شده ی جای زخم و بخیه را می توان به کمک تزریق موضعی کورتیزون، صاف کرد.

با صاف شدن سطح جای زخم و بخیه ، عملیات کاشت مو به راحتی انجام می گیرد؛ با این حال، برخی موارد را نباید فراموش کرد :

    از آن جایی که خون رسانی به بافت زخم و بخیه، به خوبی بافت های دیگر صورت نمی پذیرد، فاصله ی پیوند های مو باید بیش تر از حد معمول خود باشند.
با رشد کردن پیوند ها در بافت زخم وبخیه، رگ های خونی جدیدی در آن ناحیه شکل خواهند گرفت.
پس از ایجاد رگ های خونی جدید، می توان تراکم مو را در آن ناحیه افزایش داد.
پس از انجام عملیات کاشت مو، مراقبت های خاصی را باید از پیوند های درون بافت زخم و بخیه به عمل آورد، چرا که بافت زخم و بخیه نمی تواند به خوبی بافت های عادی پیوند ها را در درون خود نگه داشته و آن ها به راحتی خارج می شوند.

در صورت تراکم بیش از حد مو های کاشته شده در بافت زخم و بخیه، سرعت رشد آن ها پایین خواهد بود. در صورت قرار گرفتن صحیح مناطق گیرنده و همچنین به عمل آوردن مراقبت های پس از عمل به طور شایسته، می توان انتظار سرعت رشد مناسب را داشت.
در طول عمل پیوند مو چه اتفاقی می افتد؟

عمل جراحی پیوند مو، یک عمل سر پایی محسوب می گردد. عملیات پیوند مو ممکن است بین ۴ تا ۸ ساعت زمان برده که طی آن بیحسی برای بیمار با استفاده از دارو های موضعی و به صورت سر پایی انجام میشود این دارو ها ممکن است خوراکی یا تزریقات وریدی باشند. بیمار در طول این عمل بیدار است ولی اثر دارو های بی حسی او را بسیار آرام نگه می دارند. معمولا در طول انجام عملیات، کمی احساس ناراحتی، عادی است. طی این عمل، مناطق برداشت مو را با استفاده از نخ بخیه می بندند؛ به جز در روش استخراج واحد های فولیکولی (FIT)، که طی آن نیازی به بستن زخم ها نیست. پس از آن حدود ۷ تا ۱۴ روز وقت نیاز است تا زخم ها بسته شوند و بتوان نخ های بخیه را کشید. در برخی مواقع، از نخ های جذبی بخیه استفاده می شود تا بیمار نیازی به بازگشت به مطب پزشک، برای کشیدن بخیه ها نداشته باشد. مناطق گیرنده یا همان ناحیه هایی که در آن ها مو کاشته شده است، اساسا سوراخ های سطحی و کوچکی در پوست سر می باشند.

 ما تمامی استاندارد های ایمنی را رعایت می کنیم به منظور حفظ ایمنی مراجعین و کارکنان کلینیک، ما از محافظ سوزن استفاده می کنیم. این وسیله برای جلوگیری از فرو رفتن تصادفی سوزن در دست و در نتیجه عفونت و انتقال بیماری های واگیر، طراحی شده است.

پس از انجام عمل جراحی پیوند مو، چه اتفاقی می افتد؟

پیوند مو، یک عمل بسیار ایمن جراحی است که عوارض آن به ندرت مشاهده می شوند. معمولا در ناحیه ی کاشت مو، احساس ناراحتی وجود ندارد و یا بسیار خفیف است. بیش تر افراد، مقداری گرفتگی را در ناحیه ی برداشت مو احساس می کنند که پس از ۱ یا ۲ روز از بین می رود و برای تحمل راحت تر آن دارو های مسکن تجویز می شوند. از افراد پس از انجام عمل خواسته می شود که از کمپرس یا اسپری های مرطوب کننده استفاده کرده و همچنین به منظور کاهش هر گونه تورم و یا کبودی، برای ۲ تا ۳ روز در حالت نیمه نشسته بخوابند. ممکن است در روی پیوند ها پوست اضافی رشد کند که می توان آن ها را به وسیله ی مو های اطراف استتار کرد که پس از ۵ تا ۱۴ روز گذشتن از زمان جراحی، از بین می روند. اثر این پوسته ها در پیوند فولیکول های کوچک پس از حدود ۴ تا ۶ روز از بین می رود که این زمان برای پیوند های چند فولیکولی، طولانی تر خواهد بود.

مو های کاشته شده ممکن است در ابتدا دچار ریزش شوند ولی ریشه ی آن ها پا بر جا بوده و حدود ۱۰ تا ۱۴ هفته غیر فعال باقی خواهند ماند که در این مدت مو های جدید شروع به رشد خواهند کرد. همچنین بی حسی که در نواحی مبدا یا مقصد پیوند به وجود می آید، ظرف ۲ تا ۸ ماه پس از انجام عمل از بین خواهد رفت.

همان طور که گقته شد، عوارض این عمل به ندرت مشاهده می شوند. بعضا ممکن است التهاب های خفیفی در اطراف پیاز های کاشته شده به وجود آیند؛ مانند یک یک موی رشد نکرده ی عفونی و یا یک کورک که معمولا می توان به کمک کمپرس گرم آن را از بین برد.زخم به وجود آمده در منطقه ی برداشت مو در اثر برداشتن پوست سر، معمولا بسیار باریک بوده و می توان به راحتی آن را با مو های اطراف پوشش داد. همچنین مناطق پیوند که در منطقه ی گیرنده ی جلوی سر وجود دارند، معمولا بدون به وجود آوردن زخم بهبود پیدا می کنند و می توان آن ها را با مو های کاشته شده پوشش داد. تعداد کمی از افراد ممکن است دچار تورم خفیف در جلوی سر خود شوند که تا چند روز پس از انجام جراحی بهبود پیدا می کند. این تورم معمولا در سومین روز پس از انجام عمل به وجود می آید و پس از ۳ تا ۴ روز از بین می رود. عفونت در هر کدام از مناطق دهنده یا گیرنده ی مو نادر است. بسیاری از افراد در بالا ی زخم منطقه ی برداشت مو و در پشت سر خود احساس بی حسی می کنند که به تدریج پس از چند ماه از بین می رود.
عوارض

    خارش :مقداری احساس خارش ممکن است ایجاد شود که مشکلی ایجاد نکرده و تنها چند ماه باقی خواهد ماند. می توان با شستن روزانه ی مو ها با شامپو، به رفع خارش کمک کرد.

    تورم :تقریبا در همه ی موارد مقداری تورم دیده می شود. تورم در نواحی جلوی سر و دور چشم ها را درگیر کرده و معمولا ۲ تا ۵ روز باقی می ماند و در روز چهارم حداکثر مقدار خود را خواهد داشت. در حدود ۱ از هر ۵۰ نفر، ممکن است کبودی دور چشم نیز دیده شود. در برخی افراد، التهاب ممکن است قابل توجه بوده و مقداری در ظاهر فرد تاثیر بگذارد، مخصوصا پس از اولین جلسه ی درمان. با این حال، ضرر چندانی نداشته و تنها برای یک هفته باقی خواهد ماند. برای از بین بردن این گونه علائم در افرادی که نسبت به تورم حساس اند، می توان از دارویی به نام کورتیزون استفاده کرد که البته خود کورتیزون اگر زیاد استفاده شود می تواند آسیب زا باشد. این دارو دارای عوارض جانبی نادر ولی جدی است.

    عفونت :عفونت در یکی از چندین هزار مورد اتفاق می افتد که به راحتی می توان آن را به کمک آنتی بیوتیک درمان کرد.

    به جا ماندن اثر زخم :زخم های کلوئیدی، تنها در افراد مستعد به وجود می آیند و در مواردی نادر (یکی از هر هزار مورد) ممکن است این زخم ها پیش رونده بوده و برآمده شود.

    نورالژی (عصب درد) :هنگامی که یک عصب با اندازه ی متوسط، مانند عصب پس سری، بریده شده یا آسیب ببیند، ممکن است در افراد باعث ایجاد حس خارش، بی حسی، سوزن سوزن شدن و در برخی موارد تیر کشیدن و حساسیت بیش از حد پوست در آن ناحیه، بشود. هر چند وقت یک بار، ترکیبی از موارد بالا گزارش می شود که معمولا بین ۱ تا ۴ هفته از بین می رود. بسیار کمیاب است که فردی به نورالژی دچار شده و بیش از این مدت زمان طول بکشد.

افراد مناسب برای استفاده از این روش

هر کسی که دچار ریزش مو شده باشد، می تواند داوطلب انجام این عمل شود. از جمله :

    آقایان که دچار الگوی طاسی مردانه می شوند.
خانم هایی که ریزش موی زنانه دارند.
آقایان یا خانم هایی که می خواهند خط مو های خود را باز گردانده و یا آن را تغییر بدهند.
افرادی که دچار جای زخم باقی مانده ناشی از جراحت یا بیماری شده اند .
همچنین کسانی که در اثر جراحی موهای خود را از دست داده اند
افرادی که می خواهند ابرو، مژه و ریش پر پشت تری داشته باشند.
خانم ها یا آقایانی که می خواهند در ناحیه ای که مو نداشته یا مو های آن کم است، مو داشته باشند.

چگونه مطمئن شوم که من داوطلب خوبی برای عمل پیوند مو هستم؟

عواملی که تعیین کننده ی مناسب بودن  عمل کاشت مو برای یک نفر می باشند عبارت اند از سلامت عمومی فرد، بافت مو (لخت یا خشن)، تفاوت رنگ بین مو و پوست فرد، تراکم مو (یعنی تعداد پیاز های مو در هر اینچ مربع از منطقه ی دهنده ی مو)، اندازه ی ناحیه ای که قرار است پوشانده شود، اندازه ی منطقه اهدا کننده، سابقه ی انجام عمل پیوند مو و همچنین اهداف و انتظارات فرد از انجام این عمل.
زمان مناسب شروع  درمان ریزش مو

توصیه می شود که پس از تشخیص ریزش مو، بلافاصله درمان دارویی آن را شروع کنید.

حتی اگر فرد تصمیم بگیرد که به کمک عمل جراحی، ریزش موی خود را جبران کند، استفاده از درمان های دارویی می تواند باعث جلوگیری از ریزش مو در آینده شود. افراد پس از ۲۰ سالگی، در هر سنی می توانند عمل کاشت مو را انجام دهند ولی تصمیمات گرفته شده برای هر فرد خاص، منحصر به خود او بوده و به عوامل زیادی بستگی دارد. بسیاری از افراد، هنگامی که هنوز تمامی موهای خود را از دست نداده اند عمل کاشت مو را انجام می دهند تا بتوانند از مو های باقی مانده ی خود برای پوشاندن عمل استفاده کنند. با این حال، به دلیل تدریجی و پیش رونده بودن ریزش مو، پیوند مو در افراد جوان عاقلانه نیست. درمان با دارو هایی مانند فیناسترید و مینوکسیدیل معمولا ریزش مو مردان تجویز شده و می توانند نازک شدن مو در اطراف و روی سر را متوقف کرده و حتی مقداری آن را بهبود بخشند. از عمل پیوند مو می توان برای پر پشت کردن خط موی جلوی سر و همچنین مو های روی سر استفاده کرد و پس از آن برای حفظ مو های پشت پیوند ها، از دارو استفاده کرد؛ بدین ترتیب اثر بلند مدت عمل کاشت مو، رضایت بخش تر خواهد بود. دکتر مقامی برای رسیدن به اهدافتان، شما را همراهی کرده و برنامه ی منحصر به فردی را برای شما طراحی خواهد کرد.
هزینه و قیمت

هزینه کاشت مو به اهداف و انتظارات شخصی افراد و عملیات انجام شده متغیر خواهد بود. با سرمایه گذاری بهینه، بسیاری از افراد می توانند مو های خود را باز گردانند.

معمولا با بالا رفتن تعداد پیوند ها قیمت آن ها کاهش می یابد. ما با افزایش تعداد پیوند ها از مقدار هایی معین، قیمت هر پیوند را کاهش می دهیم (برای مثال ۱۰۰۰ یا ۲۰۰۰ پیوند).

عمل پیوند مو پر هزینه نیست. با این که برای این عمل هزینه هایی وجود دارند، ولی توانایی رشد موی طبیعی، این عمل را به یک عمل ارزنده از نظر اقتصادی تبدیل می کند؛ چرا که پس از آن نیازی به صرف هزینه های اضافی نیست. هیچ گونه ماده ی شیمیایی گران قیمتی وجود ندارد که پس از عمل نیاز به مصرف آن باشد و نیازی به مراقبت، حفظ، نگهداری، تعمیر، رنگ کردن و حالت دادن به قطعات مو ها و همچنین تعویض آن ها هر ۱۸ ماه به منظور حفظ ظاهر طبیعی شان، نیست. بنابراین نتیجه می گیریم که عمل کاشت مو نه تنها بهترین گزینه، بلکه به صرفه ترین گزینه از نظر اقتصادی نیز می باشد.

سوالات متداول

    امکان بازگشت فوری به فعالیت های عادی و شغلی پس از درمان وجود دارد؟

ممکن است زمان کمی نیاز داشته باشید از کار کردن دست بکشید. ولی اگر در مورد ظاهر خود بلافاصله پس از انجام عمل حساسید، می توانید از کلاه استفاده کرده و در صورت عدم امکان، عمل را قبل از شروع تعطیلات خود انجام دهید. بسیاری از افراد، روز بعد از عمل به کار خود باز می گردند.

    آیا این روش دردناک است؟

بیشتر افراد در طول انجام  این روش ، یک فیلم تماشا کرده و یا می خوابند و پس از آن می گویند که هیچ دردی را احساس نکرده اند. هر گونه ناراحتی پس از انجام عمل، موقت بوده و تقریبا همیشه بسیار خفیف است. تقریبا ۲۵ درصد افراد تصمیم می گیرند که برای ۱ تا ۲ روز پس از عمل، از دارو های مسکن درد استفاده کنند.

    آیا این روش خطرناک است؟

خیر. این یک عملیات سطحی خفیف بوده که تنها در عمق پوست انجام می شود و یکی از ایمن ترین اعمال جراحی انجام شده تا کنون، می باشد. شما در تمام طول مدت انجام این عمل، تحت مراقبت کارکنان دارای صلاحیت خواهید بود. عملیات پیوند شما در یک مطب خصوصی (و به کمک تجهیزات با استاندارد های بیمارستانی) انجام خواهد گرفت.

    چقدر زمان لازم است تا موهای کاشته شده رشد کنند؟

معمولا ۳ تا ۴ ماه زمان می برد که مو ها رشد کنند و پس از آن رشد آن ها مشابه موهای اصلی و در حدود یک و نیم سانتی متر در ماه، خواهد بود. موهای اولیه معمولا مانند موهای نوزاد بسیار نازک اند که با گذشت زمان ضخیم و خشن تر می شوند. در برخی موارد موهای اولیه فر بوده که پس از گذشت حدودا یک سال، صاف می شوند. رنگ موهای اولیه نیز، ممکن است تیره تر باشند که با مرور زمان، نور خورشید آن ها را روشن تر می کند.

    موهای پیوند زده شده چه مدت به رشد خود ادامه می دهند؟

اساسا، موی پیوند زده شده همان موی پشت سر است. با وجود این که پیوند زده شده، طول عمر آن با موهای پشت سر برابر است. به طور معمول، یک پیاز مو هر ۳ تا ۶ سال از بین رفته و در جای آن از همان ریشه، یک موی دیگر خواهد رویید. مو های پیوند زده شده نیز، همین چرخه ی زندگی را خواهند داشت.

     به چه تعداد پیوند مو نیاز است؟

تعداد پیوند ها نهایتا به میزان موهای از دست رفته و همچنین تراکم دلخواه شما، بستگی دارد.

    روش کاشت مو در چند جلسه انجام خواهد شد؟

اهداف و انتظارات از انجام عمل کاشت مو در افراد مختلف، متفاوت است. حدود ۸۵ درصد افراد تنها به یک جلسه و ۱۵ درصد دیگر به دو جلسه یا بیشتر نیاز خواهند داشت. شدت ریزش مو و همچنین تراکم دلخواه شما، تعیین می کنند که عملیات پیوند مو باید در چند جلسه انجام شود تا نتایج قابل قبولی حاصل شوند.

    قبل از انجام عمل پیوند مو چه کار هایی باید انجام داد؟

توصیه می شود که شب قبل از عمل کاشت مو به خوبی خوابیده، از مصرف الکل و دخانیات تا حد امکان بکاهید و صبحانه ی سالمی بخورید. از شما درخواست می شود که تا چند روز قبل از انجام عمل، از مصرف آسپرین خودداری کنید. دستور العمل های دقیق تری نیز، بسته به سابقه ی پزشکی شما، توسط پزشک و کارکنان در اختیار تان قرار خواهند گرفت.

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “کاشت مو” دیدگاه می‌گذارید:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چقدر مفید بود ؟