ضمائم پوستی

سرتیتر ها

ضمائم پوستی

همانطور که میدانید تمام قسمت های بدن توسط پوست پوشانده شده است، که از آسیب رسیدن به اعضای داخلی جلوگیری میشود. یک انسان بالغ حدود 1/6 مترمربع پوست دارد. ضمائم پوستی شامل مو، ناخن، غدد چربی و غدد عرقی مییاشند که در میان پوست یا درم قرار گرفته و هر یک نقش و کارکردی خاص و متفاوت دارند. برای مراقبت بهتر از پوست، آشنایی با ضمائم پوستی ضروری است، در این نوشتار همراه ما باشید:

نقش مو، حفظ زیبایی و محافظت از نور آفتاب، ناخن در انجام مهارت های دستی و محافظت از نوک انگشتان، غدد سباسه در حفظ نرمی پوست از طریق ترشح چربی و غدد عرق در تنظیم درجه حرارت بدن. در متن زیر بیشتر با ساختار این ضمائم آشنا میشیم:

ضمائم پوستی

1. مو

همانطور که میدانید نقش موها حفظ زیبایی و محافظت از سرما و نور آفتاب در بدن میباشد. این رشته ‌های طویل‌ شامل سلولهای شاخی هستند که از سطح پوست بیرون آمده و بنا بر محل رویش طول و قطر متفاوتی با یکدیگر دارند.

مو در تمام نقاط پوست بدن بجز کف دست و پا، روی لبها، روی بند انگشتان و قسمتی از ژنیتال وجود دارد. هر تار مو در روز به طور متوسط 0.37 میلیمتر رشد میکند. فولیکولهای مو در زمان جنینی بر اثر نفوذ تعدادی از سلول ها از اپیدرم به داخل درم رفته و با احاطه کردن یک پاپی درم به وجود می آیند.

مو از نظر خصوصیات ظاهری و فیزیولوژیک به سه دسته تقسیم میشود:

  • موهای ترمینال: که شامل موی سر و ابرو و دست و پای آقایان می باشد.
  • موهای وابسته به آندروژن: که در ناحیه زیر بغل و ژنیتال وجود دارد.
  • موهای کرکی: که در سایر نقاط بدن خانم ها دیده می شوند، و مدولا ندارند.

 

2. ناخن

ناخن فاقد عصب یا خونرسانی است و در انتهای انگشتان دست و پا به منزله یک صفحه حفاظتی وجود دارد، ناخن‌ها اساساً از کراتین تشکیل شده‌اند.

بغیر از جنبه زیبایی، وظایف دیگری نظیر کمک به بلند کردن اجسام، انجام مهارت های دستی و محافظت از نوک انگشتان را بر عهده دارند، همچنینناخن‌ها سلامت عمومی بدن را بازتاب می‌دهند.

ناخن‌هایی که براحتی می‌شکنند و ترک می‌خورند از مشکلات تغذیه‌ای خبر می‌دهند. کمبود ویتامین A و کلسیم باعث خشکی و ورقه ورقه شدن پوست، کمبود پروتئین باعث راه راه های سفید بر روی ناخن ها، کمبود فولیک اسید باعث ترک خوردن و دو نیم شدن ناخن ها، کمبود ویتامین B باعث عدم رشد سلول‌ها و احیای سلول‌های مرده، و کمبود ویتامین C موجب افتادن ناخن‌ها می‌شود.

 

3. غدد چربی (سباسه)

این غدد به جز در نواحی کف دست و پا در تمام پوست بدن وجود دارند. غدد سباسه در مجاورت مو قرار دارد و ترشحات آن به داخل منفذ مو رسوخ میکند. این غدد مسئول ترشح یک ماده چرب موسوم به سبوم هستند. انسداد مجرای مو باعث تجمع سبوم و در نهایت بروز آکنه می گردد.

4. غدد عرق

  • اکراین:

تقریباً در تمام نواحی بدن در ناحیه درم این غدد وجود دارند. 3-2 میلیون غده عرق به صورت یکنواخت در پوست موجود می باشند که از طریق مجاری عرق به سطح پوست راه دارند. عملکرد غدد عرق بیشتر تحت تأثیر اعصاب بدن است.

غدد عرق آپوکراین:

این غدد در نواحی زیربغل، ناحیه تناسلی و اطراف نوک سینه وجود دارند و همانند غدد سباسه ترشحات خود را به مجرای مو می ریزند.

 

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “ضمائم پوستی” دیدگاه می‌گذارید:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چقدر مفید بود ؟